Aalborg Taxas hus
Aalborg Taxa 98 10 10 10
   
   

Spørgsmål og svar

1. Kan jeg regne med taxa, hvis jeg skal nå fx. et tog?
Forudbestil turen i god tid - og gør opmærksom på at du skal nå tog, fly eller lignende og opgiv afgangstiden. Vort personale vil i samråd med dig fastsætte afhentningstidspunktet, der til gengæld er din garanti for at nå din aftale. Husk der er forskel på fremkørselstiden afhængig af travlhed og myldretid.

2. Skal man bruge sele i en taxa?
Ja! Alle passagerer over tre år skal bruge sele. Personer fra 15 år og opefter bærer selv ansvaret for, at den benyttes. For børn under 15 år er det chaufførens ansvar. Børn under tre år er fritaget for at skulle sidde i særlig tilpasset barnestol osv. i en taxa. Men har du selv en barnestol eller selepude med, er chaufføren altid villig til at montere den i vognen.

3. Må chaufføren kræve penge forud for en tur?
Chaufføren har ret til at sikre sig, at der kan betales for en tur før turens start. Almindeligvis sker det kun forud for de længere ture.

4. Hvad koster det at køre i taxa?
Priserne er fastsat af kommunalbestyrelsen.
OBS! Vær opmærksom på at prisen på den samme tur kan variere - afhængig af hvor lang tid turen har varet, eksempelvis pga. tæt trafik. Minutfaktoren kan således udgøre en væsentlig del af prisen.
Prisen fremgår af taxameteret, og du kan altid bede om en printkvittering hos chaufføren.

5. Hvornår kommer taxa'en?
Gennemsnitstiden for, hvor lang tid der går fra en vogn bestilles til den er fremme ved kunden, er omkring fem minutter. Men når der opstår travlhed, øges fremkørselstiden. Personalet forsøger ved spidsbelastning at give svar på, hvornår taxa'en kan forventes fremme. Er der eksempelvis ventetid på op til 20 minutter betyder det, at vognen vil komme inden for de 20 minutter. Altså - hold øje med vognen, den kan komme hurtigere.
HUSK! Det er ikke tilladt taxa'er at dytte ved ankomsten.

6. Hvordan kan jeg betale?
Aalborg Taxas vogne tager imod alle gængse former for betalingsmidler. For ydeligere oplysninger se Priser/betaling.

7. Hvis jeg ikke er tilfreds?
Har du ikke opnået den service, du forventede, kan du rette henvendelse til Aalborg Taxa. Har du haft en god oplevelse med Aalborg Taxa, vil vi også gerne høre fra dig!

8. Hvornår må chaufføren slå taxameteret til?
Ifølge taxiloven må taxameteret slås til på det tidspunkt, hvor vognen ankommer på den adresse, den er bestilt til. Hvis vognen er tidsbestilt, må taxameteret dog først slås til, på det tidspunkt vognen er bestilt til.

9. Kan man aftale returkørsel med chaufføren?
Du kan altid bestille returkørsel hos chaufføren, men det vil normalt ikke være den samme chauffør/vogn, der kommer. Ifølge loven skal et bestillingskontors ture fordeles ligeligt mellem de tilsluttede vogne. Hvis det drejer sig om længere ture udenfor kommunegrænsen, er det dog praktisk, at den vogn, der kører turen ud, også kører hjemturen, hvis det er muligt.

Har du ikke kunnet finde svar på dine spørgsmål, er du altid velkommen til at kontakte Aalborg Taxa.


  Aalborg Taxa - Stationsmestervej 85 - 9200 Aalborg SV - info@aalborg-taxa.dk
mHouse Tlf. 96 34 11 00 - Fax 96 34 11 34